LED gjør det enkelt å skape profesjonelle belysningsløsninger

I dag er moderne LED-lys helt dominerende, både i private hjem, i store butikklokaler og i de aller fleste andre sammenhenger. LED er en svært fleksibel teknologi, som både er energisparende, tilpasningsbar, kompakt og svært anvendelig. Den raske utvikling har lagt til rette for helt nye belysningsløsninger, ikke minst for profesjonelle aktører.

Plassbesparende og rimelige løsninger

Energisparing er relevant både for private husholdninger og bedrifter, men for større organisasjoner skjer alt selvfølgelig i en mye større skala. For eksempel kan det å benytte LED-lys til profesjonell belysning istedenfor klassiske lysstoffrør føre til betydelig strømsparing i butikklokaler, lager og andre større lokaler.

Energisparing fører til at utskiftning av eksisterende armaturer har en relativt kort tilbakebetalingstid, og når det gjelder nyinstallasjoner er det helt åpenbart at LED er det beste valget. Legg også merke til at de tradisjonelle lysstoffrørene nå også er på vei å fases ut i markedet, noe som gjør det helt nødvendig å velge alternative lyskilder.

LED legger til rette for helt nye belysningsløsninger

Utskiftning av for eksempel lysstoffrør eller glødepærer er et aspekt ved det store skiftet til LED, og denne type installasjoner vil være relevant langt frem i tid – så lenge som det finnes lamper og armaturer med eldre sokler og tilkoblinger. Samtidig skjer det svært mye når det gjelder helt nye formater og lamper.

LED er en kompakt teknologi, noe som gjør det mulig å plassere lyskilder på en helt ny måte. Eldre teknologier var avhengige av store rom fylt med ulike gasser, noe LED ikke trenger. Det betyr at det er mye mer aktuelt å integrere LED-lyskilder direkte i en armatur, noe som igjen er både plassbesparende og økonomisk fornuftig. Det kan fremstå litt rart å lage armaturer der selve lyskilden ikke kan skiftes ut, men husk på at en godt konstruert LED-lyskilde har en forventet levetid som kan matche selve armaturen som den er montert i.